Modernizálták a Tihanyi úti rendelőt

A közel 260 millió forintos támogatást élvező programnak köszönhetően a győriek 21-ik századi körülmények között vehetik igénybe az egészségügyi szolgáltatásokat.

„A győri önkormányzat kiemelt figyelmet fordít az egészségügyi ellátás színvonalának folyamatos erősítésére, ezért indította évekkel ezelőtt azt a rendelő-felújítási programot, amelynek során saját forrásból is jelentős felújításokat végeztünk. Emellett igénybe vesszük a pályázati lehetőségeket is, amelynek keretében az idén is több egészségügyi és szociális feladatot ellátó épületet tudtunk megújítani.” – fogalmazott Borkai Zsolt polgármester. Ennek köszönhetően valósulhatott meg „A Tihanyi úti rendelőintézet komplex infrastruktúra fejlesztése” című projekt, amelynek keretében az ott működő felnőtt háziorvosi, házi gyermekorvosi és fogorvosi praxisok, valamint a fogszabályozás és fogászati röntgen ellátásainak infrastrukturális fejlesztése készült el több mint 900 négyzetméteres területen.

„A Tihanyi úti rendelő felújítása jól szolgálja a lakótelepen élőket. Az itt dolgozó orvosok, szakemberek kitűnő gyógyító és megelőző munkát folytattak korábban is, de a feltételek a most elkészült beruházással tovább javultak.” – mondta el Kara Ákos államtitkár, győri országgyűlési képviselő, aki köszönetet mondott mindenkinek a munkálatok alatt tanúsított türelemért és megértésért. Simon Róbert Balázs államtitkár, győri országgyűlési képviselő kiemelte, Győr a TOP-os forrásokból több mint 21 milliárdot tud felhasználni, amely többek között az egészségügyi infrastruktúra javítását is szolgálja. Ennek keretében valósulhatott meg a fejlesztés, amely egyszerre szolgálja az itt dolgozó egészségügyi szakemberek jobb munkakörülményeit és a betegek komfortosabb ellátását is.”

Tovább a teljes cikk elolvasásához.

(https://gyorplusz.hu/cikk/modernizaltak_a_tihanyi_uti_rendelot.html)

Szólj hozzá!