Megkezdte működését a demensellátó központ!

Nem csak a demenciával élő időseknek, de családjaiknak is komoly segítséget jelentenek a kibővített centrum szolgáltatásai. A nappali ellátásban részt vevőket a szállításukkal, a hozzátartozókat pedig tanácsadással segítik… 

Az önkormányzat egy pályázat segítségével bővítette az Otthon utca 2. szám alatti 3. számú Idősek Klubját egy 28 demens személy nappali ellátását is biztosító épületrésszel. A klub így már 48 idős ember ellátására alkalmas. „Az önkormányzat kiemelt figyelmet fordít a szociális ellátásra, s a győri rendelő-felújítások után szociális intézményeinket is korszerűsítjük. Ennek fontos állomása az Otthon utcai épület felújítása, hiszen az átépítés révén itt is jelentős szolgáltatásbővítést tudunk végrehajtani” – emelte ki Borkai Zsolt polgármester. Dr. Somogyi Tivadar alpolgármester hozzáfűzte, „a demenciával élő személyek magasabb szintű ellátásával sok család számára tehetjük könnyebbé a mindennapokat. Ez a fejlesztés jól mutatja azt a gondoskodást, ahogy a város az idősei felé fordul.” 

„Ha röviden szeretném összefoglalni, a legnagyobb változás, hogy a korábbinál kétszer nagyobb terület áll rendelkezésre, az eddigi 7 helyett pedig 28 demens ellátásáról tudunk gondoskodni. A családoknak szóló tanácsadás mellett új szolgáltatás a szállítás, ami azért nagyon fontos, mert sok idős embernek az ide való eljutás jelentette a legnagyobb problémát.” – magyarázta kérdésünkre az Interprofesszionális Demencia Alapprogram-pont ismérveit Panker Mihály a Humánpolitikai Főosztály vezetője. 

A teljes cikk elolvasásához kattintson az alábbi linkre: 

https://gyorplusz.hu/cikk/megkezdte_mukodet_a_demensellato_kozpont_1.html 

(2018. március 29.)

Szólj hozzá!